Maa-ilmalämpöpumppu halleihin

Tekniset tiedot

All in One 12 milp

 • Käyttöjännite 230 V 1-vaihe (valovirta)
 • Lämmitysteho 12,5 kW  
 • Sähkön ottoteho 2,58 kW 
 • Käyntivirta 12 A    
 • COP 4,84                 
 • Puoliteholla lämmitysteho 6,82 kW 
 • Sähkön ottoteho 1,3 kW  
 • COP 5,25                                                             
 • Laite toimii normaali 16 A pistorasialiitännällä. Mittaukset tehty käytännön olosuhteissa huonelämpötila +18C. Maaliuoksen lämpötila tulo 0C, meno -3C. Mittauksessa mukana puhaltimet ja pumput. Mittaukset tehty Sallan Kallungissa eikä Strassbourgissa kuten yleensä lämpöpumpuille.                                                                                                                  

Tekniset tiedot                      

All in One 16 milp


 • Käyttöjännite 400 V 3-vaihe (voimavirta)
 • Lämmitysteho n 16,5 kW    
 • Sähkön ottoteho 3,4 kW    
 • Käyntivirta 4,9 A  
 • COP 4,85     
 • Puoliteholla lämmitysteho 8,8 kW  
 • Sähkön ottoteho 1,69 kW   
 • Käyntivirta 2,45 A 
 • COP 5,2

Esimerkki 1

Entinen kulutus sähköllä 30 000 kWh/vuosi. Sähkön hinta 11 senttiä/kWh, 3300€/vuosi. Maa-ilmalämpöpumpulla kulutus 6000 kWh/vuosi. Sähkön hinta 11 senttiä/kWh, 660€/vuosi        Säästö 2640€/vuosi, 10 vuodessa 26 400€

Hankintahinta yhdellä kaivolla noin 14 000€ Takaisinmaksuaika 5,3 vuotta. Säästö ensimmäisen 10 vuoden aikana 12 400€. 

Esimerkki 2

Entinen kulutus sähköllä 50 000 kWh/vuosi. Sähkön hinta 11 senttiä/kWh, 5500€/vuosi. Maa-ilmalämpöpumpulla kulutus 10 000 kWh/vuosi. Sähkön hinta 11 senttiä/kWh, 1100€/vuosi      Säästö 4400€/vuosi, 10 vuodessa 44 000€.

Hankintahinta kahdella kaivolla noin 20 000€. Takaisinmaksuaika 4.5 vuotta. Säästö ensimmäisen 10 vuoden aikana 24 000€. 

Tuotekehitystä kuumimmillaan
Tuotekehitystä kuumimmillaan

Teollisuus- ja korjaamohallien sekä muiden isojen tilojen lämmitysjärjestelmissä on käytössä monenlaisia laitteita. On dieselpuhaltimia, sähköpattereita, kaukolämpöä.

Nyt voit valita jotain uutta! Suuritehoinen maa-ilmalämpöpumppu.

Laitteen suunnittelun lähtökohtana oli yksinkertaistaa hallitilojen siirtymistä maalämmön käyttöön. Nykyiset maalämpöjärjestelmät asennetaan olemassa olevan järjestelmän rinnalle tai tilalle ja joskus joudutaan rakentamaan kokonaan uusi lämmönjakojärjestelmä (patteriverkosto, lattialämmitys, puhallinkonvektorit). Nyt kehittämässäni laitteessa kaikki sisältyy yhteen laitteeseen. Vaakaputkisto tai porakaivoputkisto liitetään laitteeseen, putkisto ilmataan ja paineistetaan, kytketään pistotulppa rasiaan ja se on siinä.

Sopii halleihin ja muihin suuriin tiloihin.


Maa-ilmalämpöpumppu toimii siten, että maahan kaivetusta putkistosta tai porakaivosta otetaan lämpöä, jonka lämpötilaa nostetaan kompressorilla ja puhalletaan sisätiloihin. Ilmalämpöpumppuun verrattuna maa-ilmalämpöpumppu pystyy tuottamaan lämpöä kireilläkin pakkasilla, sillä se ottaa lämmön maasta eikä ilmasta. Maa-ilmalämpöpumpulla lämmin ilma puhalletaan hallin lattian pintaan. Laitteen hyötysuhde on parempi kuin normaalilla maalämpöpumpulla, koska lämpö kylmäaineesta siirtyy suoraan lämmitettävään ilmaan eikä lämpöä siirretä ensin veteen ja vasta siitä lämmitettävään ilmaan.

Maa-ilmalämpöpumpun tuottaman lämmön voi säätää +5 asteen ylläpitolämpötilasta portaattomasti työskentelyolosuhteisiin sopivaksi lämpötilaksi.

Yksi porakaivo riittää noin 200 neliön hallin lämmittämiseen ja noin 400 neliö hallin lämmityksessä tarvitaan vähintään kaksi porakaivoa. Isommissa halleissa on toki mahdollista käyttää useampia maa-ilmalämpöpumppuja.

Maa-ilmalämpöpumppu asennetaan lattiapinnalle eli lämpö virtaa mukavasti lattian rajassa.

Maa-ilmalämpöpumppu sisältää kaikki lämmityksessä tarvittavat laitteet, varolaiteryhmä ja paisuntasäiliö on laitteen ulkopuolella, jotta maapiirin paineen tarkistus, suodattimen puhdistus ja liuoksen lisäykset olisivat mahdollisimman helppoja.

Maa-ilmalämpöpumpussa on kahta kokoa, 12 kW joka toimii valovirralla ja 16 kW voimavirralla. Molemmat mallit ovat pistotulppaliitännällä. Laitteiden kompressorina on DC invertteri scroll kompressori. Kun tehon tarvetta on paljon, kone käy täysillä. Kun tehon tarve vähenee, kone pienentää kierroksia portaattomasti 50 prosenttiin. Jos sekin on liikaa, kone pysähtyy. Kompressori käynnistyy uudelleen kun sisälämpötila muuttuu riittävästi.

Lämmitysjärjestelmän hinta koostuu laitteesta ja lämmönkeruuputkistosta, asennuksen hinta on minimaalinen.

Noin 2m päässä laitteen etupuolella puhallus on miellyttävän tuntuinen eikä ääni häiritse normaalia keskustelua.

Myynti ja asennus

Jääsähkö Oy