Maa-ilmalämpöpumppu halleihin

Tekniset tiedot

All in One 12 milp

Käyttöjännite 230 V 1-vaihe (valovirta)                        Lämmitysteho 12,5 kW                                                Sähkön ottoteho 2,58 kW                                          COP 4,84                                                                    Käyntivirta 12 A                                                            Puoliteholla lämmitysteho 6,82 kW                            Sähkön ottoteho 1,3 kW                                              COP 5,25                                                                    

Laite toimii normaali 16 A pistorasialiitännällä. Mittaukset tehty käytännön olosuhteissa huonelämpötila +18C. Maaliuoksen lämpötila tulo 0C, meno -3C. Mittauksessa mukana puhaltimet ja pumput.  

Tekniset tiedot

All in One 16 milp                  

Käyttöjännite 400 V 3-vaihe (voimavirta) Lämmitysteho n 16,5 kW  

Mittaukset vielä kesken. Täydennämme tietoja mittausten valmistuttua. 

                                                                 Teollisuus- ja korjaamohallien sekä muiden isojen tilojen lämmitysjärjestelmissä on käytössä monenlaisia laitteita. On dieselpuhaltimia, sähköpattereita, kaukolämpöä.

Nyt voit valita jotain uutta! Suuritehoinen maa-ilmalämpöpumppu.

Laitteen suunnittelun lähtökohtana oli yksinkertaistaa hallitilojen siirtymistä maalämmön käyttöön. Nykyiset maalämpöjärjestelmät asennetaan olemassa olevan järjestelmän rinnalle tai tilalle ja joskus joudutaan rakentamaan kokonaan uusi lämmönjakojärjestelmä (patteriverkosto, lattialämmitys, puhallinkonvektorit). Nyt kehittämässäni laitteessa kaikki sisältyy yhteen laitteeseen. Vaakaputkisto tai porakaivoputkisto liitetään laitteeseen, putkisto ilmataan ja paineistetaan, kytketään pistotulppa rasiaan ja se on siinä.

Sopii halleihin ja muihin suuriin tiloihin.

Maa-ilmalämpöpumppu toimii siten, että maahan kaivetusta putkistosta tai porakaivosta otetaan lämpöä, jonka lämpötilaa nostetaan kompressorilla ja puhalletaan sisätiloihin. Ilmalämpöpumppuun verrattuna maa-ilmalämpöpumppu pystyy tuottamaan lämpöä kireilläkin pakkasilla, sillä se ottaa lämmön maasta eikä ilmasta. Laitteen hyötysuhde on parempi kuin normaalilla maalämpöpumpulla, koska lämpö kylmäaineesta siirtyy suoraan lämmitettävään ilmaan eikä lämpöä siirretä ensin veteen ja vasta siitä lämmitettävään rakennukseen.

Maa-ilmalämpöpumpun tuottaman lämmön voi säätää +5 asteen ylläpitolämpötilasta portaattomasti työskentelyolosuhteisiin sopivaksi lämpötilaksi.

Yksi porakaivo riittää noin 100 neliön hallin lämmittämiseen ja noin 400 neliö hallin lämmityksessä tarvitaan vähintään kaksi porakaivo. Isommissa halleissa on toki mahdollista käyttää useampia maa-ilmalämpöpumppuja.

Maa-ilmalämpöpumppu asennetaan lattiapinnalle eli lämpö virtaa mukavasti lattian rajassa.

Maa-ilmalämpöpumpun pohjana on ilmavesilämpöpumppu, johon on tehty tietyt muutostyöt, jotta se olisi mahdollisimman helppo käyttää ja huoltaa. Mm varoyksikkö on laitteen ulkopuolella, jotta maapiirin paineen tarkistus, suodattimen puhdistus ja liuoksen lisäykset olisivat mahdollisimman helppoja. Kehittelyyn kului aikaa reilu vuosi ja nyt laite on valmis.

Maa-ilmalämpöpumpussa on kahta kokoa, 12 kW joka toimii valovirralla ja 16 kW voimavirralla. Molemmat mallit ovat pistotulppaliitännällä. Laitteiden kompressorina on DC invertteri scroll kompressori. Kun tehon tarvetta on paljon, kone käy täysillä. Kun tehon tarve vähenee, kone pienentää kierroksia portaattomasti 50 prosenttiin. Jos sekin on liikaa, kone pysähtyy. Kompressori käynnistyy uudelleen kun sisälämpötila muuttuu riittävästi.

Lämmitysjärjestelmän hinta koostuu laitteesta ja lämmönkeruuputkistosta, asennuksen hinta on minimaalinen.

Noin 2m päässä laitteen etupuolella puhallus on miellyttävän tuntuinen eikä ääni häiritse normaalia keskustelua.

Suuritehoisia maa-ilmalämpöpumppuja myy ja asentaa vain Jääsähkö Oy.